038 – 85 011 84 info@aquasolution.nl

Contact

Heeft u vragen of wenst u geadviseerd te worden? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

038 – 85 011 84
06 – 160 606 72

info@aquasolution.nl

Leveringsvoorwaarden

Contactformulier

Straat + huisnummer

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een waterontharder van Aqua Solution?

Aqua Solution waterontharders werken door middel van keramische parels die de opgeloste kalk kristalliseren, waardoor deze niet langer aan elkaar en oppervlakken hechten.

Hoe wordt Aqua Solution geïnstalleerd?

De keramische waterontharder van Aqua Solution wordt eenvoudig gemonteerd met twee schroeven. Door twee koppelingen op de bestaande waterleiding aan te sluiten en gebruik te maken van de meegeleverde aansluitset, is de installatie snel voltooid.

Is de keramische waterontharder van Aqua Solution milieuvriendelijk?

Ja, de keramische waterontharder van Aqua Solution is milieuvriendelijk omdat er geen stroom,zout en spoelwater nodig is voor het behandelen van het water.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterontharder?

Bij waterontharders met hars en zout zijn vrije uitloop, afvoer en keerklep volgens wetgeving verplicht. Uiteindelijk is diegene waarbij de montage is uitgevoerd, verantwoordelijk voor het installatiewerk.
Aqua Solution heeft twee typen waterontharders. De Qs20 is ons meest geplaatse waterontharder voor alle woon- en werksituaties. De Qs10 wordt geleverd voor recreatiewoningen en kleine bedrijven.

Wat is de levensduur van Aqua Solution?

Aqua Solution biedt 15 jaar garantie op onderdelen. Het wordt echter aanbevolen door de fabrikant om de cartridge binnen drie jaar te vervangen voor optimale prestaties.

Hoe kan ik bepalen welk type waterontharder het meest geschikt is voor mijn situatie?

Er zijn twee typen waterontharders. Voor woonhuizen wordt de QS20 geadviseerd, terwijl de Qs10 geschikt is voor klein waterverbruik in vakantiewoningen, stacaravans en pleziervaartuigen.

Wat kost het onderhoud van een mechanische waterontharder?

De onderhoudskosten van mechanische waterontharders zijn vergelijkbaar met die van elektrische waterontharders, gemiddeld ongeveer € 100,00 per jaar exclusief zoutverbruik. Onze keramische waterontharder heeft deze kosten niet. De fabrikant adviseerd om de cartridge binnen drie jaar te vervangen.

Hoe vaak moet een waterontharder regenereren?

Het regenereren van een waterontharder kan variëren afhankelijk van het type besturingssysteem. Over het algemeen gebeurt dit mechanisch of elektrisch, vaak tweemaal per week, waarbij water met zout wordt geloosd op het riool.
De waterontharders van Aqua Solution hebben geen spoelwater en afvoer.