038 – 85 011 84 info@aquasolution.nl

De voordelen van behandeld water voor je huis en gezondheid

door | apr 24, 2024 | Waterontharders

Behandeld water kan een aanzienlijke impact hebben op zowel je huis als je gezondheid. In deze blog zullen we de effecten van behandeld water op verschillende aspecten bespreken, waarbij we vooral de voordelen benadrukken.

Schoonmaken wordt een fluitje van een cent

Het grootste voordeel van behandeld water is de impact op het schoonmaken in huis. Doordat er geen kalkaanslag meer mogelijk is, wordt het schoonmaken een stuk gemakkelijker en blijven oppervlakken langer stralend.

Besparen op was- en vaatwasmiddelen

Een ander voordeel is de besparing op was- en vaatwasmiddelen. Met behandeld water heb je namelijk minder zeep nodig voor een schone was of vaat, wat resulteert in lagere kosten en minder chemicaliën in het milieu.

Langere levensduur van kleding

Daarnaast heeft behandeld water ook positieve effecten op kleding. Door het waterkwaliteit is er minder slijtage aan kledingstukken, wat resulteert in een langere levensduur van je favoriete outfits.

Zachtere huid en haar

Maar de voordelen van behandeld water stoppen niet bij het huishouden. Ook je huid en haar profiteren ervan. Doordat het water behandeld is, voelt je huid na het douchen zachter aan, zelfs zonder het gebruik van bodylotion. Bovendien kan behandeld water lichamelijke klachten zoals winterhanden of eczeem verminderen.

Verlengde levensduur van apparatuur

Tot slot draagt behandeld water ook bij aan de verlengde levensduur van apparatuur, zoals boilers en geisers. Doordat er geen kalkafzetting optreedt, blijven deze apparaten langer in optimale conditie, wat weer resulteert in minder reparatie- en vervangingskosten.

Kortom, de voordelen van behandeld water zijn talrijk en hebben een positieve impact op zowel je huis als je gezondheid. Wil je meer weten over hoe behandeld water jouw leven kan verbeteren? Neem dan contact met ons op of bezoek onze website voor meer informatie!